21/6/10

Επισκέψεις

Καμιά φορά, φεύγεις από κάπου - από ένα μέρος, έναν άνθρωπο, ένα ο,τιδήποτε βρε παιδί μου - και ένα κομμάτι σου απλά δε μπορεί να συμβιβαστεί με αυτό. Δεν είναι που περνάς φάση άρνησης, είναι που έχεις ανοιχτούς λογαριασμούς - πρακτικούς καμιά φορά, αλλά κυρίως συναισθηματικούς. Νοσταλγία για ανθρώπους και καταστάσεις, προσδοκίες ανεκπλήρωτες, λάθη που ακόμα δεν τα έχεις καλοχωνέψει και θέλεις να μπορούσες να τα αλλάξεις κι ας ξέρεις ότι δε μπορείς, τέτοια - και ίσως και άλλα. Και ενώ ξέρεις πολύ καλά το πώς και το γιατί της φυγής σου, αν τύχει να το "επισκεφτείς" ξανά αυτό το "ο,τιδήποτε", δε νιώθεις σαν να επισκέπτεσαι. Νιώθεις σαν να επιστρέφεις. Και όταν, μετά την "επίσκεψη", επιστρέφεις ξανά στην πραγματικότητά σου, για λίγο μοιάζει όχι σαν να επιστρέφεις, αλλά σαν να αναγκάζεσαι να ξαναφύγεις και να ξαναπαραδεχτείς ότι πολλοί από τους λογαριασμούς σου θα μείνουν ες αεί ανοιχτοί.

Εν καιρώ εξ αποστάσεως εξεταστικής, αυτό νιώθω τελικά πιο πολύ απ' όλα. Μαζί με μια προσμονή: Κάποτε οι επισκέψεις θα αρχίσουν να μοιάζουν στ' αλήθεια με επισκέψεις. Γιατί θα τους κλείσω τους λογαριασμούς μου. Ή, γιατί μπορεί να ανοίξω καινούργιους λογαριασμούς και αυτούς, τους "παλιούς", να τους ξεχάσω πια. Για νέες ιδέες, για νέες συντριβές λοιπόν.

6 σχόλια:

stassa είπε...

Σού 'πα καλά αποτελέσματα; Ή ήμουν πάλι ο υπέροχος εαυτός μου και σκεφτόμουνα μόνο τα δικά μου;

Καλά αποτελέσματα :)

Αιθεροβάμων είπε...

Χαχαχαχα ευχαριστώ και ανταποδίδω! (Επίσης θα θεωρήσω ότι πιάνει και για τα μαθήματα που δεν έχω δώσει ακόμα. :p)
Εσένα έχει βγει αλήθεια τίποτα; Γιατί εδώ, κάτι που συνδικαλιζόμαστε, κάτι που είμαστε και τσίρκο από μόνη μας, έεεεχουμε ακόμα. :D

stassa είπε...

Εγώ τα περιμένω στα μέσα του Ιούλη προς τέλος. Ξέρω πως έγραψα όμως (δύο στα τέσσερα, ευτυχώς εμείς έχουμε λίγα :)

Αιθέρια είπε...

Α ρε επισκέπτη με τη κόκκινη βαλίτσα και τα μαύρα ρούχα...
Δε φτάνει που όταν έρχεσαι στη πόλη μας δημιουργείς αντίξοες καιρικές ,μιλάς κιόλας. Μια κάυσωνας, μια βροχές και καταιγίδες...ορίστε μας!

Τεσπά τι να κάνεις..άντε σε περιμένω Σάββατο βράδυ πάλι για επιστροφές καταστροφές και Σήματα ΙΙ!!Τρελά κέφια!

Αιθέρια είπε...

OK???
:p

Αιθεροβάμων είπε...

Μια χαρά σε βρίσκω Στάσσα, άντε να δούμε και τη δική μου τη σοδειά... Αιθέρια γι' αυτό δε με υποδέχτηκες σήμερα, λόγω καιρού;; :p Ή μήπως λόγω απουσίας βαλίτσας; Αχ, τη βλέπω τη δουλειά, πιο πολύ θα μιλήσουμε από εδώ παρά από κοντά.

OK?

(Τσ τσ τσ, τώρα το βλέπω...Δεν αφήνω ανώνυμα σχόλια;; Σα δε ντρέπομαι...)

/* Script for Google Analytics ------------------------------*/